top of page

Ако статията ви е била полезна, може да ме подкрепите чрез 

Търсене
  • Снимка на автораЕлена Анзова

Промяната в нас - водеща до себепознание

За да вникнем в болестта и изцелението е важно да разберем какво всъщност значи изцеление. Ако забрави, че изцелението винаги означава доближаване до здравето в смисъл на единство, тогава ще се опитаме да достигнем целта на изцелението в рамките на полярността - а такъв опит е обречен на сигурен провал.

Струва ни се много важно човек да се научи да приема вината си, без да допуска тя да го задушава. Вината на човек е от метафизично естество и не произтича от неговите конкретни действия, по-скоро необходимостта да се реши и да действа е видим израз на вината му.

Признаването на вината освобождава от страха, че си виновен. Страха е притеснение и точно то пречи най-много на освобождаването и разгръщането, които са необходими на човека. Една от най-важните формули за себепознанието е съзерцанието. Съзерцанието променя качеството на съзерцаваното, тъй като внася светлина, т.е. съзнание в тъмнината. Ние хората винаги искаме да променим нещата и затова е трудно да разберем, че единствено което се изисква е способността за съзерцание.

Докато на един човек все още нещо му пречи и докато все още смята, че има нужда от промяна, той не е постигнал себепознанието.

Трябва да се научим да съзерцаваме нещата и събитията които са около нас, без нашето его веднага да ни въвлича в отхвърляне или одобрение, да ни кара да изпитваме симпатия или антипатия.




Докато сме вкопчани в нещо, ние не може да се освободим от страданието, чувстваме се грешни, нездрави, болни.

15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

В А Ж Н О!!

Скъпи клиенти и пациенти, телефонният номер на който може да се свържите с мен е 0888016776 д-р Анзова

bottom of page