top of page

Ако статията ви е била полезна, може да ме подкрепите чрез 

Търсене
  • Снимка на автораЕлена Анзова

Болестта е път към съвършенството - път за осъзнаване и промяна

  1. Човешкото съзнание е двуполюсно. Това от една страна ни дава познавателна способност, а от друга прави ни не-здрави и не-съвършени.

  2. Човекът е болен. Болестта е израз на неговото несъвършенство и в рамките на полярността е неизбежна.

  3. Болестното състояние се изразява чрез симптоми.

  4. Човекът Е като микроскоп, съдържа латентно в съзнанието си всички принципи на микроскопа. Тъй като въз основа на способността си да взема решения, човекът се идентифицира винаги само с половината от всички принципи, а другата половина попада в сянката и самите ние не е осъзнаваме.

  5. В симптома човек винаги изживява и осъществява това, на което в действителност се е съпротивлявал. По този начин симптоматиката компенсира всички едностранчивости.

  6. Симптомът прави Човека искрен!

  7. Като симптом човекът има това, което му липсва в съзнанието му!

  8. Изцелението е възможно само тогава, когато човек осъзнае и интегрира скрития в симптома елемент на сянката. Намери ли човек онова, което му липсва, симптомът става излишен.

  9. Изцелението има за цел да постигне цялост и единство у човека. Човекът е здрав когато е открил истинското си АЗ и се е слял с всичко което е като цяло.

  10. Болестта принуждава човека да не напуска пътя към единството, ето защо БОЛЕСТТА Е ПЪТ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, КЪМ ОСЪЗНАВАНЕ И ПРОМЯНА. ДОСТИГАНЕ ДО НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ, НОВИ ИДЕИ И ЦЕЛИ В НАШИЯ ЖИВОТ!!


19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

В А Ж Н О!!

Скъпи клиенти и пациенти, телефонният номер на който може да се свържите с мен е 0888016776 д-р Анзова

bottom of page